Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szalámi, taktika

2011.03.22

 

Levágtuk.

Takarmányom ugyan van, de ötezer forintot adtak a 20 kilós malacért ősszel.

2 éves mangalica, s vágtunk hozzá rackajuhot is a szalámiba.

2+4 ember és 2 asszony 12 órás munkája.

Holnapra kész a füstölése.

Két napon keresztül gyümölcsfa-füstön.

A roma mentes szalámi.

Lesz eladó.

Majd megint győzködhetem az embereket, h. vegyenek már esetleg szalámit.

Színes papírfecnikért élelem.

 

Ha a pénz alkalmas az értékek mérésére,

akkor drágábban kell adnom, mint a Pikk gyárban német disznóból gyártott hungarikumszalámit, ugye?!

 

Jut eszembe, az egyik sonkáját is hajlandó vagyok eladni. Valaki olyannak, aki nem nevelt disznót 2 éven keresztül...

S elmesélem még,

hogy miután apósomat visszavittem Mezőtúrra (Ő a főböllér nálunk), felvettem egy stoppost, aki jött visszafelé a városból, vasárnap reggel, miután bevásárolt, mert már nem hozzák ki a tanyához. Kenyeret és krumplit vett.

A háború után a városiak mentek a tanyára élelemért.

Most majd félúton találkoznak a vidékiekkel,

és tudnak egy jót beszélgetni,

h. hol rontották el.

Amíg éhenhalnak.

Rossz stratégiával nehéz jól taktikázni...